Appelperencake

img_9610

Van de zomer had ik een heerlijke suikervrije appel en frambozen cake gebakken. Aangezien ik nu veel peren in huis heb ik van dit recept een heerlijke herfst cake gemaakt met appel, peer en kaneel. Door Pinterest kwam ik op het idee om dunne appel plakjes in de bovenkant van de cake in te drukken waardoor de cake er super mooi uit ziet!

Ik heb echt genoten van deze cake en hij was ook veelste snel op! Aangezien ik nog steeds veel appels en peren in huis heb ga ik hem nu weer bakken, zo kunnen we deze zondag genieten van een heerlijk gezond tussendoortje. En houd mijn site in de gaten voor nog een versie met kruidnootjes, yummie!

Appelperencake

10 minuten – 60 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenmeel
  • 2 appels
  • 2 rijpe peren
  • 4 eieren
  • 50 gram kokosolie of roomboter, gesmolten
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

2. Meng in een mengkom de volkorenmeel, kaneel, suiker, bakpoeder en een snufje zout. Zet dit even apart.

3. Schil één appel en rasp deze fijn. Schil de peren en prak deze fijn. Voeg de appel en peren toe aan het meelmengsel. Snijd de andere appel in vier stukken, haal het klokkenhuis eruit en snijd in dunne plakjes (schil laat ik er aan).

4. Mix vervolgens de eieren schuimig en voeg de kokosolie of roomboter toe.

5. Meng het eimengsel met het meelmengsel en roer alles goed door elkaar tot een deeg.

6. Schep het deeg in de cakeblik verdeel het deeg goed hierin.

7. Leg de dunne appelplakjes netjes naast elkaar op de bovenkant van in het deeg

8. Zet de cake in de oven en bak het in ongeveer 55 minuten af tot het goed bruin is gekleurd.

Controleer met een satéprikker of de cake klaar is. Als je de prikker schoon uit het beslag komt dan is je cake klaar. 

9. Laat de cake goed afkoelen. Bewaren op kamertemperatuur, goed afgesloten.

img_9757

(Visited 38 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.