Aspergesoep

aspergesoep

Gisteren heb ik heerlijke asperges gegeten met groene tagliatelle & parmaham en dit op Instagram en Facebook met jullie gedeeld. Dit zag er lekker uit he? Nou vandaag maak ik ook weer iets lekkers van asperges met de schillen van gisteren… aspergesoep!

Nu de asperges er weer zijn heb ik echt het idee dat we de winter achter ons hebben gelaten en dat de lente is begonnen! Het is vandaag 15 april en ik typ deze blog nu buiten in de tuin, in de zon, het is 22 graden en ik zit aan mijn tuintafel in mijn korte broek en t-shirt… wow wat heerlijk!!! :)

Deze aspergesoep is trouwens ook erg heerlijk! Ik proef het verschil niet tussen mijn homemade aspergesoep of de aspergesoep die ze in goede restaurants serveren. Dit recept is dus een super aanrader!

Witte aspergesoep

40 minuten – 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • verse peterselie en/of bieslook
  • zout
  • peper
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Maak als eerste de asperges schoon: snijd 2 cm van de onderkant af en schil de asperges in de lengte met een dunschiller (niet het kopje!). Snijd de asperges in stukken van 3 cm en breng samen met de schillen aan te kook in de bouillon. De bouillon dient 25 minuten door te koken.
  2. Maak ondertussen een ‘roux’ om de aspergesoep te kunnen binden: Smelt de boter op een laag vuur in de soeppan.
  3. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed door zodat het niet aanbakt. Draai hierna het vuur uit en zet de soeppan met roux apart om af te koelen.
  4. Zodra de bouillon klaar is, en de asperges gaar zijn, haal je deze door een zeef om de bouillon en aspergestukjes te scheiden. De schilletjes kun je hierna weggooien. Giet de gloeiendhete bouillon bovenop de afgekoelde roux in de soeppan, en roer goed door (om klontjes te verwijderen). Voeg de aspergestukjes tevens toe en breng opnieuw aan de kook. Je kunt eventueel wat asperge topjes achterhouden en als garnering door de aspergesoep doen.
  5. Zodra de soep kookt voeg je wat verse peterselie en/of bieslook toe en pureer het geheel met een staafmixer. Breng vervolgens de soep op smaak met zout en peper.
  6. Giet de slagroom (en eventuele asperge topjes) erbij en kook nog 1 minuut door.

Eetsmakkelijk!

Recept komt van Betty’s Kitchen

(Visited 49 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.