chiliconcarne

Tegenwoordig eet ik regelmatig bruine bonen en ik vind het nog lekker ook! Ik denk dat mijn moeder nu van haar stoel valt als ze dit leest want vroeger vond ik het niet zo lekker… ik at het wel, maar dan een klein beetje en met heel veel ananas! Dit recept is zonder ananas, je kan het toevoegen, maar ik vind de saus van Griekse yoghurt, munt en knoflook super lekker erbij! (= ook een lekker sausje voor bij de BBQ)

Je kan chili con carne met een pakje Honig maken, maar ik denk dat iedereen wel in de voorraadkast de kruidenpotjes kaneel, chili en komijn heeft staan. Juist, dat is het wat je nodig hebt om de chili con carne op smaak te brengen. Ik ben zo niet van de pakjes en hopelijk kan ik jullie wederom overtuigen dat dit veel gezonder is, je weet nu precies wat er in je gerecht gaat zonder suiker, smaakversterkers en E-nummers. En voeg zo min mogelijk zout toe.

Snel het recept gaan maken nu. Het is super makkelijk, snel klaar en verder ook heel belangrijk: het is gezond voor je lichaam!

Chili con carne

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blik bruine bonen (800 gram)
  • 1 tl gemalen chilipeper
  • 10 gram munt
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 Turksbrood (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Pers 1 teen knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Voeg de paprika, komijn en de tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout, kaneel en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje. Snijd de munt fijn. Voeg de munt aan de Griekse yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de chili con carne over 4 borden en schep daarop een eetlepel van de Griekse yoghurtsaus. Lekker met een stuk Turksbrood erbij.
(Visited 131 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.