Chocolade cake uit de Airfryer

IMG_1853Ik heb al eerder een simpel chocolade ontbijtje voor Valentijnsdag gedeeld. Deze lekkere chocolade mugcake maak ik nog steeds regelmatig. Maar nu ik een Airfryer heb vond ik het leuk om hier een chocolade cake in te maken. Dit is uiteraard net iets lekkerder en door een hartvormige cakevorm te gebruiken ziet het er helemaal leuk uit! Het blijft een super makkelijk én gezond ontbijtje en kan niet mislukken. Ik vind het persoonlijk heerlijk met een klodder Griekse yoghurt erbij, maar dit kan je ook vervangen door slagroom of weglaten. 

Chocolade cake uit de Airfryer

5 minuten – 12 minuten in de Airfryer – 2 personen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 grote banaan
  • 1 ei
  • 3 el havermout
  • 2 el cacao
  • Frambozen
  • Griekse yoghurt

Bereidingswijze

1. Prak de banaan met een vork op een snijplank en doe het in een kom.

2. Voeg 1 ei, 3 el havermout en 2 grote eetlepels cacao toe.

3. Roer met een vork in de kom alles tot een glad beslag.

4. Stort de cakebeslag in een hartjesvorm. Ik gebruikte een hartvormige siliconenvorm van de Xenos.

5. Voeg een handje frambozen in stukjes toe en roer deze er doorheen.

6. Zet je cake vervolgens 12 minuten in de Airfryer op 180 graden.

7. Draai je cakevorm om op een bord. Doe er nu een schep Griekse yoghurt op en garneer met frambozen. Eet het gezellig met z’n tweeën op.

Tip: je kan dit ontbijt ook in de oven maken. 20 minuten op 180 graden.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.