Kip drumsticks, altijd lekker en in vele varianten te maken. Deze keer maakten wij lekkere drumsticks in marinade met Coca Cola.

AuteurJohnCategorie, ,

Kip drumsticks, altijd lekker en in vele varianten te maken. Deze keer maakten wij lekkere drumsticks in marinade met Coca Cola. Van de marinade maken we vervolgens de BBQ saus.
Lekker met aardappeltjes en tomaatjes van de BBQ en wat boontjes. Het moet natuurlijk wel een beetje gezond blijven ;)

Opbrengsten3 porties
Totale tijd1 uur 20 minuten

 6 kip drumsticks
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 rode peper
 50 gr basterdsuiker
 2 el ketchup
 2 el HP Sauce
 1 blikje (Coca) Cola
 6 kruimige aardappelen
 olijfolie
 peper
 zout
 paprikapoeder
 knoflookpoeder
 cherrytomaatjes aan een takje

1

Als eerste gaan we de kip marineren. Dit kan je 3-4 uur van tevoren doen, beste is om dit s'avonds te doen zodat de kip zo goed de marinade op kan nemen.

2

Snipper de ui, het teentje knoflook en de rode peper en doe dit in een kom.

3

Voeg vervolgens het blikje cola toe. Vergeet niet om zelf ook even een slok te nemen.

4

Voeg vervolgens de 2 eetlepels ketchup en 2 eetlepels HP sauce toe en roer alles goed door elkaar.

5

Doe de drumsticks in een diepvrieszak en voeg de marinade toe

6

Knoop de zak dicht en leg deze vervolgens in de koelkast. Om de x uur kan je eventueel de zak/kip omdraaien.

7

Steek de BBQ aan, we gaan de drumsticks indirect garen op 160 graden (dus niet direct boven het vuur).

8

Haal de drumsticks uit de zak en leg deze op de BBQ, we gaan deze ongeveer 3 kwartier garen op de BBQ met gesloten deksel

9

Giet de overgebleven marina in een pan of skillet. Deze kan je tegelijkertijd op de BBQ zetten en laten indikken tot een lekker saus. (Roer deze af en toe goed door).

10

Was in de tussentijd de aardappelen. Snij de aardappelen hierna in plakjes van een kleine centimeter. Om het voor jezelf makkelijk te houden kan je de aardappelschijfjes 5 minuten koken in een pan met water op het fornuis, voeg hier een klein beetje zout aan toe. Giet de aardappelen af en spoel ze even na met koud water. Leg de schijfjes vervolgens allemaal los op keukenpapier. Smeer ze vervolgens in met olijfolie. Strooi hierna de zout en vervolgens de peper eroverheen en als laatste de paprika- en knoflookpoeder. Draai vervolgens alle aardappelen om en herhaal de voorgaande stappen.

11

Bestrijk de drumstick vervolgens met de marinade, hier kan je (keuken) kwast voor gebruiken, en leg ze terug op de BBQ en herhaal dit na een minuut of 10.

12

Grill de aardappelschijfjes direct boven het voor klaar in 10-15 minuten. Keer ze regelmatig om en laat ze niet aanbraden. Vervolgens kan je de schijfjes die goed zijn verplaatsen naar een indirect gedeelte op de bbq.

13

Haal de drumsticks na 10 minuten eraf en laat ze een paar minuutjes rusten.

14

De laatste 5 minuten mogen de tomaatjes ook op de BBQ.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 6 kip drumsticks
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 rode peper
 50 gr basterdsuiker
 2 el ketchup
 2 el HP Sauce
 1 blikje (Coca) Cola
 6 kruimige aardappelen
 olijfolie
 peper
 zout
 paprikapoeder
 knoflookpoeder
 cherrytomaatjes aan een takje

Aanwijzingen

1

Als eerste gaan we de kip marineren. Dit kan je 3-4 uur van tevoren doen, beste is om dit s'avonds te doen zodat de kip zo goed de marinade op kan nemen.

2

Snipper de ui, het teentje knoflook en de rode peper en doe dit in een kom.

3

Voeg vervolgens het blikje cola toe. Vergeet niet om zelf ook even een slok te nemen.

4

Voeg vervolgens de 2 eetlepels ketchup en 2 eetlepels HP sauce toe en roer alles goed door elkaar.

5

Doe de drumsticks in een diepvrieszak en voeg de marinade toe

6

Knoop de zak dicht en leg deze vervolgens in de koelkast. Om de x uur kan je eventueel de zak/kip omdraaien.

7

Steek de BBQ aan, we gaan de drumsticks indirect garen op 160 graden (dus niet direct boven het vuur).

8

Haal de drumsticks uit de zak en leg deze op de BBQ, we gaan deze ongeveer 3 kwartier garen op de BBQ met gesloten deksel

9

Giet de overgebleven marina in een pan of skillet. Deze kan je tegelijkertijd op de BBQ zetten en laten indikken tot een lekker saus. (Roer deze af en toe goed door).

10

Was in de tussentijd de aardappelen. Snij de aardappelen hierna in plakjes van een kleine centimeter. Om het voor jezelf makkelijk te houden kan je de aardappelschijfjes 5 minuten koken in een pan met water op het fornuis, voeg hier een klein beetje zout aan toe. Giet de aardappelen af en spoel ze even na met koud water. Leg de schijfjes vervolgens allemaal los op keukenpapier. Smeer ze vervolgens in met olijfolie. Strooi hierna de zout en vervolgens de peper eroverheen en als laatste de paprika- en knoflookpoeder. Draai vervolgens alle aardappelen om en herhaal de voorgaande stappen.

11

Bestrijk de drumstick vervolgens met de marinade, hier kan je (keuken) kwast voor gebruiken, en leg ze terug op de BBQ en herhaal dit na een minuut of 10.

12

Grill de aardappelschijfjes direct boven het voor klaar in 10-15 minuten. Keer ze regelmatig om en laat ze niet aanbraden. Vervolgens kan je de schijfjes die goed zijn verplaatsen naar een indirect gedeelte op de bbq.

13

Haal de drumsticks na 10 minuten eraf en laat ze een paar minuutjes rusten.

14

De laatste 5 minuten mogen de tomaatjes ook op de BBQ.

Eet smakelijk!

Coca Kip Cola
(Visited 1.133 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.