img_1294Voor Jamie’s eerste verjaardag heb ik weer een heerlijk gezond eerste verjaardagtaartje bedacht! Uiteraard is dit taartje ook weer suikervrij! Joia’s eerste verjaardagstaartje wordt nog steeds elke dag super goed bekeken dus ik wilde weer iets origineels en lekkers bedenken en volgens mij is het gelukt! De bodem wordt gemaakt van babykoekjes en door de frambozen is het taartje toch lekker zoet. Jamie vond het echt heerlijk, hij heeft het taartje tot de laatste kruimel opgegeten.

Eigenlijk wist ik van te voren al dit een succes zou worden want het is de basis van mijn favoriete taart!

img_1285

Baby’s eerste verjaardagstaart

20 minuten – 1 uur in de koelkast – 1 taartje (+ 1 extra)

Ingrediënten

  • 8 suikervrije babykoekjes (bijv. Hipp Bio koekjes)
  • 25 gram roomboter
  • 1 el Griekse yoghurt (optioneel)
  • 1 el vanillepoeder (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 1 zakje klopfix
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram Philadelphia Naturel
  • bakje verse frambozen
  • 2 aardbeien (optioneel)

toppings, naar keuze

  • slagroom, opgeklopt
  • fruit (aardbeien, frambozen)
  • 1 kaarsje
  • versiering (vlaggetjes)

Bereidingswijze

1. Vet 2 kleine springvormpjes in.

Het recept heb ik uitgewerkt voor 2 kleine taartjes, voor eventueel een broertje of zusje of mocht je er 1 laten vallen ;-)

2. Verkruimel de babykoekjes samen met de roomboter in een keukenmachine.

3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvormpjes. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het even in de koelkast.

4. Was de frambozen en aardbeien. Snijd de aardbeien alvast in plakjes.

5. Klop de Philadelphia, Griekse yoghurt, vanillesuiker tot een smeuïge massa.

6. Maak de gardes schoon. Strooi in een aparte kom de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

7. Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel en doe hier 10 frambozen doorheen. Klop dit kort nog even door totdat het beslag mooi roze is geworden.

8. Verdeel het Philadelphia-mengsel gelijkmatig over de koekjes-bodem.

9. Versier het taartje hoe je het zelf het leukste vind.

10. Zet het taartje minimaal 1 uur in de koelkast.

11. Maak het taartje vlak voor serveren af met frambozen, plakjes aardbei en een kaarsje.

Taart dezelfde dag opeten, na 1 dag wordt de bodem zacht (niet dat een baby dit heel erg merkt!)

Mocht je net als mij nog beslag overhouden, je kan van extra koekjes zoals bastognekoekjes, speculaasjes of oreo koekjes stap 1 en 2 herhalen voor extra taartjes!

 

(Visited 501 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Helma 7 februari 2017 at 19:55

    Wat is een alternatief voor Klein springvormpjes? Cupcake vormpjes? Of van die Kleine ovenschaaltjes?

    Reply
    1. Culime.nl 7 februari 2017 at 20:27

      Hoi! Ja allebei zou kunnen. Belangrijk is dat het er nog wel makkelijk uit kan. Mijn vormpjes heb ik van de Hema.

      Reply

Laat een antwoord achter aan Culime.nl Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.