cheesecakeDeze cheesecake met Bastognekoekbodem en frambozen is altijd een groot succes op verjaardagen! Ik kan daarom ook geen verjaardag meer vieren zonder deze heerlijke taart.

Afgelopen weekend werd Joia 1 jaar oud en moest deze taart uiteraard op de feesttafel gezet worden. En wat smaakte hij weer lekker! Zoals elke verjaardag kreeg ik weer een paar keer de vraag naar het recept… en die geef ik maar al te graag! Zo kan ik bij  andere verjaardagen zelf ook weer een stukje van deze taart eten. De combinatie van Bastognekoek en frambozen is gewoon heerlijk! 

Geniet van dit recept.

Frambozen & Bastognekoek cheesecake

45 minuten – 2 uur in de koelkast – 14 personen

Ingrediënten

  • 1 kuipje Philadelphia Naturel
  • 150 gram Bastognekoeken
  • 50 gram roomboter
  • 400 gram verse of diepvries frambozen
  • 200 gram Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix (à 8 gram)
  • 300 ml slagroom
  • 5 el geleisuiker

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm in.

2. Verkruimel de Bastognekoekjes samen met de roomboter in een keukenmachine.

3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

4. Breng ondertussen 300 gram frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur.

5. Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met koud water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.

6. Klop de Philadelphia, Griekse yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.

7. Maak de gardes goed schoon. Strooi in een aparte kom de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

8. Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Verdeel het Philadelphia-mengsel gelijkmatig over de Bastognekoek-bodem. Schep vervolgens de afgekoelde frambozenpuree erop. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

9. Versier vlak voor het serveren de frambozentopping met verse frambozen.

Indien je diepvries frambozen gebruikt, leg deze er dan bevroren op. 

3 variaties:

– een paar verse frambozen over de Bastognekoek-bodem verdelen
– witte vlokken door het Philadelphia-mengsel roeren
– vlak voor het serveren de taart met poedersuiker bestrooien
(Visited 447 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Jolande 22 november 2017 at 17:31

    Hallo Maaike,

    Door het enthousiaste verhaal, moest ik deze taart wel maken!
    En…. geen spijt van gehad want de taart was in een mum van tijd op na het Paasdiner.
    Nog wel een opmerking: de vulling van de taart liep wel uit toen ik de vorm verwijderd had.
    Deze topper ga ik nu in als dessert-versie maken in de glaasjes ter afsluiting van het kerstdiner.
    Ziet er leuk uit en de smaak is fantastisch.

    Het duurt nog even maar alvast gezellige feestdagen.

    Reply
  2. Merlin 14 maart 2018 at 11:02

    ik heb geen keukenmachine maar kan ik ook met de staafmixer de boter en de koekjes verkruimelen
    ?

    Reply
    1. Culime.nl 18 maart 2018 at 07:53

      Hoi Merlin, ik weet niet of dit goed is voor je staadmixer? Vroeger deed ik de koekjes altijd in een plasticzak en sloeg ik er met een deegroller of lege fles wijn op ;) Succes! Ze moeten zo fijn mogelijk worden.

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.