Deze tropische zomer vraagt om heerlijke zomerse gerechten. Ik ben dol op verse tomatensoep en vooral in de zomer want dan zijn de tomaten een stuk smaakvoller.
Maar een koude tomatensoep met paprika en komkommer vind ik helemaal passen bij deze zomerse temperaturen. In warme maaltijden heb ik nu weinig trek. Het is heerlijk om met onderstaande ingrediënten een grote pan zelfgemaakte gazpacho te maken en supermakkelijk!
Helaas houden ze thuis toch meer van warme tomatensoep, dus deze koude tomatensoep heb ik ook heerlijk op werk als lunch met collega’s gegeten. Ook op werk waren de meningen over koude soep aanwezig. Gelukkig is de smaak door iedereen wel goedgekeurd en krijgt dit recept toch een plekje op mijn blog! I love it!

Serveer gazpacho trouwens met een stukje brood, olijven en chorizo!

Gazpacho

20 minuten – 1 grote pan

Ingrediënten

– 8 verse, smaakvolle tomaten
– 1 komkommer
– 1 puntpaprika
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 limoen
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 eetlepels extra vergine olijfolie
– 1 flinke hand verse peterselie
– zout & peper

Bereidingswijze

1. Snijd de tomaten in stukjes en doe alles in een grote kom.
2. Schil en snijd de komkommer in kleine stukjes. Doe driekwart in een grote kom, houd een kwart apart in een klein bakje.
3. Snijd de puntpaprika in kleine stukjes. Doe driekwart in de grote kom, houd een kwart even apart bij de komkommer.
4. Snijd de knoflook heel fijn en doe in de grote kom erbij.
5. Snijd de ui in kleine stukjes en doe in de grote kom erbij.
6. Pers de limoen en doe het sap ook in de kom erbij.
7. Voeg ook het blikje tomatenpuree en de olijfolie toe en voeg vervolgens 400 mp water toe.
8. Voeg tenslotte nog wat zwarte peper en zout toe.
9. Zet de staafmixer in de grote kom en mix tot je een glabbe soep hebt.
10. Proef de gazpacho en breng eventueel nog extra op smaak.
11. Zet de gazpacho een uur in de koelkast.
12. Schenk de gazpacho in leuke kommetjes en garneer met de stukjes paprika en komkommer en maak af met de peterselie.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.