Deze romige tomatensaus is heerlijk op elke soort pasta. Maar met gebakken gnocchi vind ik persoonlijk het allerlekkerst!
Normaal hoor je gnocchi te koken, maar zelf vind ik gebakken gnocchi veel lekkerder! En het is nog sneller klaar ook. Dit gerecht tover je daarom ook binnen 10 minuten op tafel! Zelf bak ik er altijd nog een dun lapje vlees bij. Een heerlijke gerecht die je altijd overal kan maken. Zelfs op de camping op een klein camping gasstelletje lukte dit gerecht ;-)
Gebakken gnocchi met romige tomatensaus
10 minuten – 3 personen
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 eetlepel balsamico
- 2 teentjes knoflook
- 300 ml tomatensaus
- 125 ml slagroom
- 10 cherrytomaatjes
- 50 gram bladspinazie
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Bak de gnocchi in een koekenpan met een beetje olijfolie in 10 minuten knapperig.
- Snijd ondertussen een ui fijn. Fruit deze 2-3 minuten in een sauspan met 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg een eetlepel balsamico toe en roer deze er goed door heen tot de ui alles heeft opgenomen.
- Knijp de teentje knoflook boven de pan uit. Let op dat dit niet gaat verbranden.
- Schenk de tomatensaus erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 minuten staan.
- Doe de slagroom erbij en roer het goed door de saus heen.
- Halveer de cherrytomaten en voeg ze samen met de spinazie toe aan de saus. Blijf in de pan roer tot de spinazie is geslonken.
- Schep de gnocchi op de borden en schep de romige tomatensaus er boven op.
- Serveer met Parmezaanse kaas.
Je had helemaal gelijk! Gekookt lust ik ze niet, eens geprobeerd via Hello Fresh. Op jou advies gebakken geprobeerd; heer-lijk!
Dankjewel :)