Het is al weken zomer in Nederland! Ik word blij van deze warme dagen. Vooral omdat ik van dit soort lekkere lichte maaltijden kan eten. Deze Griekse rijstsalade is superlekker en kan je ook de dag daarna nog heerlijk als lunch eten.
Griekse rijstsalade
15 minuten – 2/3 personen
Bereidingswijze
- 150 gram rijst
- 150 gram gerookte kip
- 1 plak feta
- 1/2 komkommer
- 1 paprika
- 1/2 rode ui
- 10 cherrytomaatjes
- 2 tl oregano
- snufje zout & peper
- 1 el Olijfolie
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
- Kook de rijst en laat deze daarna afkoelen.
- Snijd ondertussen de komkommer, paprika, rode ui, cherrytomaatjes in kleine blokjes.
- Brokkel de feta kaas in kleine stukjes.
- Snijd de gerookte kip in reepjes.
- Doe alle gesneden ingrediënten in een mengkom. Voeg vervolgens de gekookte rijst, oregano, zout, peper, olijfolie en Griekse yoghurt toe. Goed mengen.
- Bewaar de rijstsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.
(Visited 317 times, 2 visits today)