Het is al weken zomer in Nederland! Ik word blij van deze warme dagen. Vooral omdat ik van dit soort lekkere lichte maaltijden kan eten. Deze Griekse rijstsalade is superlekker en kan je ook de dag daarna nog heerlijk als lunch eten.

Griekse rijstsalade

15 minuten – 2/3 personen

Bereidingswijze

  • 150 gram rijst
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 plak feta
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 1/2 rode ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 tl oregano
  • snufje zout & peper
  • 1 el Olijfolie
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst en laat deze daarna afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de komkommer, paprika, rode ui, cherrytomaatjes in kleine blokjes.
  3. Brokkel de feta kaas in kleine stukjes.
  4. Snijd de gerookte kip in reepjes.
  5. Doe alle gesneden ingrediënten in een mengkom. Voeg vervolgens de gekookte rijst, oregano, zout, peper, olijfolie en Griekse yoghurt toe. Goed mengen.
  6. Bewaar de rijstsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.
(Visited 459 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.