Havermout met feta, vijgen en pijnboompitten

Deze hartige havermout vind ik heel heel heel erg lekker! Dit heerlijke lunchgerecht uit het kookboek van Amber Albarda heb ik inmiddels al heel wat keren gemaakt. Het is gezond, snel klaar en vult goed. In het kookboek is het trouwens een ontbijtrecept maar met feta ontbijten heb ik nog nooit geprobeerd, ik blijf er gewoon regelmatig mee lunchen… Echt een aanrader!

Havermout met feta, vijgen en pijnboompitten

5-10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 3 el havermout
  • 3 gedroogde vijgen, in stukjes
  • 2 eetl verbrokkelde fetakaas
  • 1 el pijnboompitten
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen peper
  • peterselie

Bereidingswijze

1. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

2. Voeg ondertussen 3 flinke eetlepels havermout en de stukjes vijgen bij de amandelmelk.

3. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt.

4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet of olie goudbruin.

5. Doe de havermout in een diepbord, verdeel de fetakaas erover. Bestrooi met peterselie. Druppel er een beetje olijfolie over en sluit af met wat versgemalen peper. Serveer meteen.

 

Recept komt uit het kookboek van Amber Albarda

(Visited 127 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.