Herfst granola met appel en noten

herfstgranola

Nu het herfst is heb ik elke dag heel veel zin in appel, rozijnen en noten. Lekker met een snufje kaneel of koekkruiden. Het zijn typische herfstsmaken en ik maak er vanalles mee.

Van de week besloot ik om zelf gedroogde appel te maken, zodat ik dit heerlijk door de granola kan doen. Je moet even geduld hebben, maar na 5 uur in de hetelucht oven op 50 graden heb je heerlijke stukjes gedroogde appel. Doe ze wel heel dun snijden en leg ze op een stukje keukenpapier.

Dat ik van granola houd en hiermee elke dag ontbijt heb ik al eerder verteld. Ik heb de chocolade en de cranberry kokos versies al online staan en daar voeg ik nu met veel plezier deze heerlijke herfst granola aan toe. 

Herfst granola met appel en noten

10 minuten – 35 minuten in de oven – 10 porties

Ingrediënten

  • 250 gram havermout vlokken
  • 40 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 150 gram ongebrande & ongezouten noten (amandelen, hazelnoten en pecannoten)
  • 1 eetlepel koekkruiden (of kaneel)
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 100 gram gedroogde appel, in stukjes (optioneel)
  • 50 gram rozijnen (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal alvast een bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, de pitten, de noten en een eetlepel koekkruiden.
  3. Smelt de kokosolie in een pan en roer daar de honing doorheen. Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is met de kokosolie. Indien je twijfelt of het wel goed bedekt is, roer er dan extra honing en kokosolie doorheen.
  4. Leg de ongebakken granola op de bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Houd het goed in de gaten, want bij sommige ovens wordt de granola al gauw bruin.
  5. Haal de granola uit de oven en voeg tot slot de appelstukjes en rozijnen toe. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel de granola eventueel in grove stukken.
  6. Schep de herfst granola in een glazen pot om deze te bewaren. Blijft zeker 1 maand goed.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.