Ik heb twee verslavingen, appeltaart én kaasbroodjes! Zo lekker, als ik kaasbroodjes in de supermarkt of bij de Hema ruik moet ik gewoon zo’n broodje kopen. Maar homemade kaasbroodjes zijn natuurlijk nog lekkerder! Heerlijk krokante broodjes met romige kaasvulling. Een perfecte snack voor in het weekend bij de borrel of om op tafel te zetten bij soep. Nu de feestdagen eraan komen is het ook een heerlijke snack om op de borrelplank te leggen.

Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 1 Bladerdeegrol Vers
 30 g roomboter
 2 el bloem
 100 ml melk
 1 scheutje kookroom
 250 g geraspte kaas naar keuze + extra om te bestrooien
 1 el grove mosterd
 Peper en zout
 1 ei

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk en kookroom beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is.

3

Vervolgens roer je de geraspte kaas erdoor met de mosterd en wat peper en zout. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken totdat deze de juiste dikte heeft en blijf goed roeren.

4

Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat en snijd de bladerdeeg in 10 langwerpige stukken. Dit worden je kaasbroodjes.

5

Beleg de plakjes bladerdeeg met ongeveer 1,5 eetlepel van het kaasmengsel en vouw de bladerdeeg goed dicht. Druk de randen goed dicht met de achterkant van een lepel zodat de kaas er niet uit kan stromen.

6

Kluts 1 ei en besmeer alle kaasbroodjes met het ei en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.

7

Bak de kaasbroodjes 20 minuten in de oven. Keer de bakplaat halverwege, zodat de broodjes gelijkmatig garen. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

Ingrediënten

 1 Bladerdeegrol Vers
 30 g roomboter
 2 el bloem
 100 ml melk
 1 scheutje kookroom
 250 g geraspte kaas naar keuze + extra om te bestrooien
 1 el grove mosterd
 Peper en zout
 1 ei

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk en kookroom beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is.

3

Vervolgens roer je de geraspte kaas erdoor met de mosterd en wat peper en zout. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken totdat deze de juiste dikte heeft en blijf goed roeren.

4

Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat en snijd de bladerdeeg in 10 langwerpige stukken. Dit worden je kaasbroodjes.

5

Beleg de plakjes bladerdeeg met ongeveer 1,5 eetlepel van het kaasmengsel en vouw de bladerdeeg goed dicht. Druk de randen goed dicht met de achterkant van een lepel zodat de kaas er niet uit kan stromen.

6

Kluts 1 ei en besmeer alle kaasbroodjes met het ei en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.

7

Bak de kaasbroodjes 20 minuten in de oven. Keer de bakplaat halverwege, zodat de broodjes gelijkmatig garen. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

Kaasbroodjes
(Visited 414 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.