Kapsalon

kapsalon

Ik ben groot fan van de Italiaanse keuken en als ik mijn vriend vraag, wat wil je vanavond eten? Krijg ik altijd als antwoord cannelloni. Dus ook hij is een fan… maarja ik heb daar niet altijd tijd voor en elke dag pasta kan ook niet, dus dan vraag ik wat hij dan wilt eten en dan krijg ik vaak het antwoord frietjes. Ok, niet echt gezond maar daar kan ik wel wat mee. Om mijn vriend helemaal blij te maken maak ik regelmatig dit heerlijke recept: Kapsalon!

Dit keer dus een recept voor mannen.

Ik heb een paar jaar in Rotterdam gewoond en volgens mij komt daar de kapsalon vandaan en heb ik dit ook váák met vrienden na het stappen gegeten. Maar ben blij dat ik die fase achter de rug heb, dat ik niet meer ‘s nachts in een shoarmatent ongezond eten sta te bestellen!

Dit recept is namelijk een gezonde kapsalon. Tot zo ver het gezond kan blijven. Mijn vriend gooit er een liter ketchup overheen (ook al heb ik hem al meerdere malen filmpjes laten zien hoeveel suikerklontjes er wel niet in ketchup zitten, maar volgens hem is het gezond en laat ik hem maar). Je mag er dus ketchup, mayonaise, pindasaus, chilisaus, etc. overheen gooien maar je kan ook zelf knoflooksaus maken en dan blijft het gezond en suikervrij.

Je kan het recept met gehakt of kip maken maar omdat ik het als een recept voor mannen wilde maken heb ik het dit keer met (ongezonde) shoarmareepjes gemaakt.

Kapsalon

25 minuten – 10 minuten in de oven – 2 personen

Ingrediënten

  • kokosolie (of andere olie om in te bakken)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 300 gram gehakt, kip of shoarmareepjes
  • 1-2 el shoarmakruiden
  • halve courgette
  • 5 aardappels
  • geraspte kaas
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • zelfgemaakte knoflooksaus (zie stap 10 van Griekse yoghurt en knoflook)

 Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil en snijd de aardappels in frietjes.

3. Smelt de kokosolie in een koekenpan en bak de aardappelfrietjes krokant in circa 15 minuten.

4. Snijd de paprika, courgette in kleine blokjes en snijd de ui in ringen. Bak de courgette, paprika en ui op een zacht vuurtje.

5. Breng het gehakt, kip of shoarma op smaak met de shoarmakruiden.

6. Bak in een andere pan het gehakt, kip of shoarma gaar.

7. Vet een ovenschaal in met een klein beetje kokosolie en doe hierin de frietjes. Schep hierop de groentes en vervolgens het gebakken vlees. Bestrooi met geraspte kaas.

8. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.

9. Was en snijd de ijsbergsla, komkommer en tomaten.

10. Maak de knoflooksaus. Doe in een schaaltje 5 eetlepels Griekse yoghurt. Pers hierboven 1 teentje knoflook uit. Goed roeren.

Gebruik je gewone yoghurt, doe er dan een schep mayonaise doorheen.

11. Haal de ovenschaal uit de oven. Doe de ijsbergsla, komkommer, tomaten en de knoflooksaus eroverheen.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.