Ik blogde er al eerder over… mijn favoriete taart: Frambozen Bastognekoek cheesecake. Deze moet ik altijd maken op verjaardagen, maar ook verwacht mijn familie altijd dat ik dit recept als dessert met Kerstmis maak! De opbouw van de taart vul ik dan in leuke glaasjes. Echt super lekker, ziet er leuk uit en je kan het makkelijk een paar uur van te voren maken. Het recept als dessert is eigenlijk hetzelfde als de taart maar ik doe het alleen met de boter iets anders dus hierbij ook even het recept op maat gemaakt voor een heerlijk dessert als laatste gang van je Kerstdiner.

Na dit dessert weet je ook zeker dat je echt genoeg hebt gehad want het vult super goed! Houd hier rekening mee. Je kan het uiteraard nog feestelijker serveren met chocoladesterretjes of poedersuiker bovenop.

Frambozen Bastognekoek cheesecake glaasjes

45 minuten – 2 uur in de koelkast – 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kuipje Philadelphia Naturel
  • 1 pak Bastognekoeken (ik bewaar meestal 8 koekjes, 1 pak is net iets teveel)
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram verse of diepvries frambozen
  • 200 gram Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix (à 8 gram)
  • 300 ml slagroom
  • 5 el geleisuiker
  • poedersuiker (optioneel)

Dit dessert moet dezelfde dag opgegeten worden, na 1 dag wordt de bodem zacht.

Bereidingswijze

1. Laat de roomboter zachtjes smelten in een steelpannetje.

2. Verkruimel de Bastognekoekjes zo fijn mogelijk een keukenmachine.

3. Roer de gesmolten boter met een spatel goed door de koekkruimels.

4. Verdeel het koekmengsel over de bodem van je dessertglazen. Strijk het geheel netjes met de achterkant van een lepel. Leg er eventueel een paar frambozen op en zet de dessertglazen even opzij, eventueel in de koelkast.

5. Breng vervolgens 200 gram frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur.

6. Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met koud water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.

7. Klop de Philadelphia, Griekse yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.

8. Maak de gardes goed schoon. Strooi in een aparte kom de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

9. Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Verdeel het Philadelphia-mengsel gelijkmatig over de dessertglazen met  Bastognekoek-bodem. Let op dat je dit werk netjes doet en maak eventueel de zijkanten van de glazen schoon met een papiertje.

10. Schep vervolgens de afgekoelde frambozenpuree erop. Laat het nu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

11. Versier vlak voor het serveren de dessertglazen met verse frambozen en poedersuiker.

img_1024

(Visited 253 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.