Yummie, deze lasagne gemaakt van geplukte kip was van het weekend écht een succes! De combinatie van kip met monchou en tomaten is heerlijk.

Kiplasagne met tomaat

25 minuten – 30 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram biologische kipfilet 
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gezeefde tomatensaus
  • 150 gram monchou
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 el kipkruiden traditioneel
  • 1/2 zakje oude geraspte kaas 
  • 2 bollen mozzarella
  • 3-4 tomaten
  • 1 pak verse lasagnebladen
Bereidingswijze
1. Kook de kipfilet samen met 2 bouillonblokjes gaar in een grote pan met water in ongeveer 20 minuten.
2. Snijd alvast de uien fijn en maak 2 teentjes knoflook schoon.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
4. Als de kipfilet gaar is, pluk deze dan met twee vorken. Hiermee maken we de saus. (Tip: bewaar de bouillon eventueel voor een lekkere kippensoep)
5. Fruit de stukjes ui en pers vervolgens de knoflook erbij. Voeg na 2 minuten de stukjes kip erbij.
6. Voeg de tomatensaus toe en roer de monchou erdoorheen. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en de kipkruiden.
7. Snijd de tomaten en de 2 bollen mozzarella in dunne plakjes.
8. Pak de ovenschaal erbij en begin met het maken van de lagen. De eerste laag maak je met de helft van het kipmengsel, vervolgens verse pastavellen erop, daarna 2 el geraspte kaas, plakjes tomaten, weer pastavellen, geraspte kaas, plakjes mozzarella, pastavellen en weer de kipsaus. Als laatste doe je de tomaten en plakjes mozzarella bovenop.
9. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 200 graden totdat de bovenkant lekker knapperig is.

Lekker met een frisse salade!

(Visited 94 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.