FullSizeRender-3Een paar weken geleden had een vriendin mij gevraagd om op haar bruiloft een paar taarten te maken voor op hun taartentafel! Super leuk! Nu wilde ze haar favoriete frambozen cheesecake samen met nog zo’n taart. Omdat de bodem van chocolade ook altijd erg lekker is, heb ik deze variant bedacht met kersen! Heerlijke combinatie en makkelijk doordat ik kersen uit blik gebruikt.

Doordat ik het nogal spannend vond om taarten voor een bruiloft te maken en ik daardoor veelste bang was dat er een mislukte of een liet vallen heb ik alleen een foto van de taart heel snel met mijn telefoon gemaakt. Ook de foto van het eindresultaat van de taartentafel ben ik totaal vergeten te maken. Maar de taarten waren heerlijk (ik kreeg veel complimenten!) en de bruiloft was prachtig, dus dat was voor mij het aller-belangrijkste!

Monchou taart met kersen en chocolade

30 minuten – 2 uur in de koelkast – 10 personen

Ingrediënten

  • 1 kuipje Philadelphia Naturel
  • 200 gram Oreokoekjes met melkchocolade
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes klopfix (à 8 gram)
  • 250 ml slagroom
  • 1 blik vlaaifruit kersen

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm in. Ik heb hier een springvorm van 18 cm gebruikt.

2. Verkruimel de Oreokoekjes met melkchocolade samen met de roomboter in een keukenmachine.

3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

4. Klop de Philadelphia, Griekse yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.

5. Maak de gardes goed schoon. Strooi in een aparte kom de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

6. Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de Oreokoek-bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

7. Versier vlak voor het serveren de taart met kersenvlaai

(Visited 263 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.