Morgen is het Valentijnsdag en daarom heb ik een heerlijk Valentijnsontbijt bedacht voor jullie. Ook al doe je misschien niet aan Valentijnsdag met cadeau’s of een romantisch diner. Een lekker ontbijtje kan altijd voor je vriend of vriendin. Je hoeft vanmiddag alleen even langs de supermarkt voor de volgende ingrediënten:
- doosje eieren
- 1 pak havermout (bijv. quaker)
- bananen
- 1 pak cacao poeder
- Griekse yoghurt (gewone yoghurt, kwark of slagroom mag ook!)
- Frambozen (diepvries frambozen kan ook)
Makkelijk toch?
Het ontbijtje is net zo makkelijk!
Ik heb zojuist dit mooie plaatje voorgeproefd en het was perfect! De combinatie van de warme chocolade met koude frambozen en de Griekse yoghurt is heerlijk!
Mijn vorige Mug cake recept is tot nu toe mijn populairste recept op mijn site en daarom kom ik nu ook met de chocolade versie. En door de frambozen smaakt het lekker zoet. Het ontbijt door de havermout supergezond (lees meer) en het is suikervrij!
Alvast een fijne Valentijnsdag!
Mug cake met chocolade & frambozen
5 minuten – 1 persoon
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 1 banaan
- 1 ei
- 3 el havermout
- 2 el cacao (2 grote scheppen!)
- 1 doosje diepvries frambozen
- Griekse yoghurt
- eventueel 1 handje cacao nibs
Bereidingswijze
1. Prak de banaan met een vork op een snijplank en doe het in een mok of kom.
2. Voeg 1 ei, 3 el havermout en 2 grote eetlepels cacao toe.
3. Roer met een vork in de mok alles tot een glad beslag.
4. Voeg een handje frambozen in stukjes toe en roer er tot slot een handje cacao nibs doorheen.
5. Zet de mok vervolgens 2-3 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). En klaar is je mug cake!
Maak je het recept voor 2 personen, zet de kopjes dan niet tegelijkertijd in de magnetron.
6. Draai de mok om op een bord. Doe er nu een schep Griekse yoghurt op en garneer met frambozen.