Notencake met kokos

De notencake is echt super lekker! Ik kwam deze heerlijke cake laatste tegen op Pinterest en moest deze gelijk maken! Geweldig met de noten boven op!

De hoeveelheid suiker heb ik wel gehalveerd in dit recept, maar van mij mag eigenlijk al het suiker eruit. De kokos en abrikozenjam geven voor mij er ook al genoeg smaak aan. Maar ik moet het nog eens proberen zonder de suiker, dus ik deel het recept nog even met suiker.

Als vorm heb ik een vierkanten ovenschaal gebruikt. Maar je kan ook een kleine ronde taartvorm gebruiken. Ik heb er uiteindelijk kleine blokjes van gesneden en op mijn nieuwe werk getrakteerd bij de koffie. Ik kan je zeggen, dit was een groot succes!

Notencake met kokos

10 minuten – 30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 125 gram suiker
  • 100 gram geraspte kokos
  • 125 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram gemengde noten, ongebrand
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Bakpapier
  • Bakvorm van ongeveer 18 x 18

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Kneed alle ingrediënten, behalve de noten en de abrikozenjam, met je handen door elkaar.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van je bakvorm en druk het plat. Verdeel de noten over de bovenkant en duw ze ietsjes in het beslag.
  4. Zet de notencake voor 30 minuten in de oven met de aluminiumfolie over de boven om de noten iets te beschermen. Verwijder na 15 minuten de folie van de bovenkant en bak de cake nog verder af.
  5. Haal na 30 minuten de cake uit de oven en laat hem nog even in de vorm zitten.
  6. Verwarm in een steelpannetje 2 eetlepels abrikozenjam met 1 eetlepel water. Roer de jam door en smeer dit over de bovenkant van de koek. Je notencake met kokos zal prachtig gaan glimmen.
  7. Snijd de notencake in kleine blokjes. Eetsmakkelijk!

 

Recept komt van Carola bakt zoethoudertjes

(Visited 32 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.