Ontbijten met chocolade en frambozen

havermout-frambozen-chocolade

Mijn favoriete havermoutontbijt heb ik al eens met jullie gedeeld, maar soms verzin ik ook nieuwe lekkere recepten met bijvoorbeeld koffie en in dit geval heel simpel, met frambozen.

Dit recept kan eigenlijk ook doorgaan als een dessert of tussendoortje. Want warme chocolade & frambozen dat is áltijd lekker. Maargoed ik ging er vanmorgen mee ontbijten en het is nog lekkerder dan hoe het er op de foto uit ziet want ik had onderin ook nog frambozen gelegd en ik had er een kopje Nespresso koffie naast.

Ik heb standaard frambozen in huis (bevroren in de vriezer) en pure chocolade (85%) in mijn “superfoodkast” dus deze versie ga ik denk maar wekelijks maken want ontbijten met chocolade en frambozen bevalt mij wel.

Havermoutpap met chocolade en frambozen

5-10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 3 el havermout
  • frambozen (uit de vriezer)
  • 25 gram pure chocolade 85%

Bereidingswijze

1. Haal uit de vriezer een paar frambozen en doe ze in een schaaltje.

2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3. Voeg ondertussen 3 flinke eetlepels havermout bij de amandelmelk.

4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt.

5. Doe de havermout over de (bevroren) frambozen in het schaaltje en leg er eventueel voor de sier een paar frambozen eroverheen.

6. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en strooi dit over de warme havermoutpap (dit gaat nu heerlijk smelten!)

7. Wacht even een paar minuten totdat ze frambozen niet meer bevroren zijn en de chocolade goed is gesmolten. Eetsmakkelijk!

Als je toch wacht… zet een kopje koffie en maak een leuke foto van je havermout en deel dit heerlijke ontbijtje op Instagram of Facebook. Wel met een link naar mijn site erbij ;-)

(Visited 31 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.