Op Instagram werd ik door AshleyWillems geïnspireerd door een mooi plaatje van puntpaprika’s waar zij een zoete puntpaprika soep met tomaat mee maakte. Aangezien ik van de week een grote zak puntpaprika’s op de markt voor 1 euro had gekocht, had ik voldoende puntparika’s in huis om deze soep te maken. Ik heb het recept zelf nog een klein beetje aangepast en smaakt echt heerlijk! Deze gezonde soep ga ik vaker maken!
Puntpaprika soep
15 minuten – 2 personen
Ingrediënten
- 3 of 4 grote puntpaprika’s
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1/2 Spaanse peper
- 5 trostomaten (of een blik met tomaten blokjes)
- 1 el tomatenpuree
- peper & zout
- verse kruiden (basilicum / peterselie / bieslook)
- kokosolie
Bereidingswijze
1. Snijd de ui, knoflook en Spaanse pepertje in kleine stukjes.
2. Smelt een beetje kokosolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en pepertje.
3. Snijd ondertussen de puntpaprika’s en tomaten in grove stukken. Doe deze vervolgens in de pan met een eetlepel tomatenpuree en bak dit ongeveer 5 minuten.
4. Giet vervolgens 200 ml water in de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
5. Pureer de soep met een staafmixer.
6. Breng de soep op smaak met zout & peper en verse kruiden naar wens. Ik had er basilicum en bladpeterselie in gedaan.
7. Laat de soep nog even pruttelen en serveer de soep.