Quesadilla’s met rode ui en spinazie

quesadillas

Hoera! Vandaag is mijn moeder jarig en vieren we een groot feest met vrienden & familie omdat ze de mooie leeftijd van 60 jaar heeft bereikt!

Omdat we zelf erg van koken houden huren we geen catering in maar verzorgen we zelf onze hapjes. Kan ook niet anders nu ik mijn foodblog heb en mijn ervaring in de horeca. Daarnaast is mijn broertje chefkok bij een restaurant in Delft. Buiten staat een bbq waar mijn vriend heerlijk gemarineerde saté van procureurvlees grilt en binnen staat een grote eettafel met homemade smeersels, Turksbrood, soep, couscous, (pasta) salades, kazen en nog veel meer lekkers!

Ik maak een gezonde appelplaatcake voor als mensen na afloop nog zin hebben in iets zoets. Verder help ik mee met alle andere hapjes en maak ik homemade guacamole, tomaat & mozzarella spiesjes, kaastaart, wraps met zalm en deze heerlijke quesadilla’s.  

Ik heb ze vorige week al voorgeproefd samen met mijn moeder en ze zijn heerlijk! Officieel is dit een lunchgerecht maar ik denk dat ze het heel goed doen op borrels. Het enige nadeel van deze lekkere hapjes is dat mijn moeder dit gerecht niet kan uitspreken hahaha dat wordt straks nog wat als ze een wijntje op heeft! Ja want flessen wijn daar hebben we ook genoeg van (van Verkade kaas & wijn Jacques uit Delft).

Happy birthday mama! ♡

Quesadilla’s met rode ui en spinazie

20 minuten – 8 quasadilla’s

Ingrediënten

  • 4 meergranenwraps
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 60 gram geitenkaas
  • peper en zout
  • klontje roomboter

Bereidingswijze

1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de roomboter.

2. Laat de uien minimaal 10 minuten zachtjes bakken. De rode uien krijgen hierdoor een hemelse zoete smaak.

3. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze volledig geslonken is.

4. Giet het overtollige vocht af en breng de vulling op smaak met peper en zout.

5. Zet een droge pan op het vuur en leg er een wrap in.

6. Schep de helft van de vulling op de wrap. Verkruimel de helft van de geitenkaas over de vulling.

7. Leg de andere wrap erop en druk deze even aan.

8. Bak de quesadilla in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin op middelhoog vuur.

9. Snijd hem in vieren en serveer meteen.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.