Appeltaart is altijd een favoriet! Nu heb ik al wat jaren een heerlijk appeltaart recept online staan, maar ik heb het recept van Rutger Bakt nu een paar keer geprobeerd en deze is ook heerlijk door de citroenrasp en amandelspijs. Wij hebben deze appeltaart een uur op de BBQ gebakken, je proeft dat het van de BBQ komt waardoor dit een heerlijk dessert is voor na een maaltijd.
Je kan deze appeltaart uiteraard ook gewoon in de oven bakken, dit is een heerlijk appeltaartrecept!
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed er met je handen of mixer met deeghaken een samenhangend deeg van. Maak een bal van het deeg en verpak deze in plasticfolie en laat het deeg in de koelkast rusten.
Verwarm de BBQ of oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Schil en snijd de appels in partjes en doe ze in een kom. Meng ze met kaneel, custardpoeder, bruine basterdsuiker en de rozijntjes.
Meng de amandelspijs met 1 ei in een mengkom tot het makkelijk smeerbaar is.
Kneed het deeg nog even kort door en rol 3/4 van het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Bekleed met het deeg de bodem en zijkant van de springvorm.
Smeer de amandelspijs over de bodem van de taart. Voeg vervolgens ook de appelvulling in de taartvorm en druk de vulling goed aan.
Rol van het overgebleven deeg slierten en leg deze in een ruitvorm over de taart. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak de appeltaart in 65 tot 80 minuten goudbruin.
Als de bovenkant van de taart te donker dreigt te worden, bedek deze dan de laatste 15 minuten met een stuk aluminiumfolie, zodat de bodem goed gaar wordt.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Serveer de appeltaart met slagroom.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed er met je handen of mixer met deeghaken een samenhangend deeg van. Maak een bal van het deeg en verpak deze in plasticfolie en laat het deeg in de koelkast rusten.
Verwarm de BBQ of oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Schil en snijd de appels in partjes en doe ze in een kom. Meng ze met kaneel, custardpoeder, bruine basterdsuiker en de rozijntjes.
Meng de amandelspijs met 1 ei in een mengkom tot het makkelijk smeerbaar is.
Kneed het deeg nog even kort door en rol 3/4 van het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Bekleed met het deeg de bodem en zijkant van de springvorm.
Smeer de amandelspijs over de bodem van de taart. Voeg vervolgens ook de appelvulling in de taartvorm en druk de vulling goed aan.
Rol van het overgebleven deeg slierten en leg deze in een ruitvorm over de taart. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak de appeltaart in 65 tot 80 minuten goudbruin.
Als de bovenkant van de taart te donker dreigt te worden, bedek deze dan de laatste 15 minuten met een stuk aluminiumfolie, zodat de bodem goed gaar wordt.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Serveer de appeltaart met slagroom.