Afdrukopties:

De klassieker met een twist: Gevulde eieren

Opbrengsten12 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten

 6 eieren, large
 2 el mayonaise
 1 el griekse yoghurt
 kerrie poeder
 paprika poeder
 1 el dijon mosterd
 1 el Srirachasaus
 bieslook
 kleine ui
 peper
 zout
1

Doe de eieren in een ruime pan met water en breng deze (rustig) aan de kook. Kook de eieren vervolgens 8 minuten.

2

Snipper in de tussentijd de ui in heel kleine stukjes en snijd de bieslook in kleine stukjes.

3

Doe de mayonaise, yoghurt, mosterd in een kom en voeg de ui hierbij. Voeg vervolgens wat snufjes kerriepoeder, en paprikapoeder toe.

4

Als de eieren klaar zijn laat je ze schrikken in koud water of onder de koude kraan. Pel vervolgens voorzichtig de eieren. Als de schil eventueel niet makkelijk loskomt kan je de eieren het beste pellen in het water.

5

Snijd de eieren door de helft. Let op dat je dit dan overdwars doet (lees, van boven naar beneden). Schep vervolgens met een lepeltje het eigeel eruit en voeg dit toe aan de kom. Leg de eieren alvast goed naar op een bord. Blijven de eieren niet goed liggen snijd dan een klein stukje van de onderkant zodat hij netjes blijft liggen.

6

Prak het eigeel met een vork door het mengsel heen en roer het goed door.

7

Voeg vervolgens naar smaak de Sriracha saus toe. Doe dit in etappes zodat het niet te pittig wordt. Tussendoor dus vooral proeven.

8

Voeg naar smaak peper en zout toe.

9

Doe het mengsel nu in een spuitzak met een 'ster' opening en vul de eieren.

10

Voeg de bieslook nu toe over de eieren en subtiel nog wat paprikapoeder, ziet er net weer wat mooier uit.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Opdieningen 0