Afdrukopties:

Gefrituurde mosselen met wasabisaus

Opbrengsten1 portieTotale tijd20 minuten

 gekookte mosselen
 peper
 zout
 bloem
 eiwit van 1 ei
 panko
 2 el mayonaise
 1 el griekse yoghurt
 wasabipasta
1

Laat de gekookte mosselen afkoelen en voeg naar wens peper en eventueel wat zou toe. Geen mosselen gekookt en wil je het toch makkelijke houden? In de supermarkt kan je ook kant en klare gekookte mosselen kopen, deze zijn over het algemeen wel wat aan de kleine kant.

2

Gebruik van 1 ei alleen het eiwit, doe dit in een bakje of schaaltje en roer deze even goed door.

3

Doe wat bloem in een bakje of schaaltje.

4

Haal de mosseltjes door de bloem, vervolgens door de ei en daarna door de panko.

5

Verhit zonnebloemolie in een pan op 180 graden of verhit de frituurpan op 180 graden.

6

Frituur de mosseltjes tot er een bruin krokant laagje ontstaat.

7

Leg de mosseltjes op een bord met hierop keukenpapier.

Wasabi saus
8

Doe 2 eetlepels mayonaise in een kom.

9

Doe hierbij 1 eetlepel Griekse yoghurt en roer dit goed door.

10

Voeg vervolgens de wasabipasta naar smaak toe en meng dit er goed doorheen. Begin hierbij met 3 'erwtjes'. Hou je van wat pittiger, zoals wij, doe er dan meer bij.

Eet smakelijk!

11