Afdrukopties:

Gestoofde boontjes

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 500 gram sperzieboontjes
 1 gele paprika
 1 rode ui
 1 pakje tomatenblokjes (390 gram)
 aantal kleine snoeptomaatjes
 2 el olijfolie
 1 tl italiaanse kruiden
 peper
1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de boontjes vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui in ringen en de paprika in stukjes. Snijd een paar snoeptomaatjes door de helft.

2

Verhit de olie in een koekenpan of wokpan en bak de ui 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze vervolgens 3 minuten mee.

3

Voeg de sperziebonen, tomatenblokjes, tomaatjes en Italiaanse kruiden toe en laat deze met deksel op de pan 10 minuten stoven. Boontjes zijn klaar als je deze met een vork in kan prikken naar persoonlijke voorkeur.

4

Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe

5

(optioneel) Kook de Farfalle tegelijkertijd met stap 3 gaar volgens stappen op de verpakking.

Eet smakelijk!

Dit gerecht kan je een dag in de koelkast bewaren en in 5 minuten op middelhoog vuur verwarmen in een pan.

Voedingswaarden

Opdieningen 0