Afdrukopties:

Gevuld speculaas

Opbrengsten10 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd55 minuten

 300 g bloem
 3 theelepels bakpoeder
 175 g roomboter, op kamertemperatuur
 150 g bruine basterdsuiker
 25 ml melk (optioneel)
 10 g speculaaskruiden
 ½ tl zout
Voor de vulling
 300 g amandelspijs
 1 ei
Verder nodig
 1 ei, losgeklopt
 amandelen of amandelschaafsels
1

Zeef 300 gram bloem met 3 theelepels bakpoeder in een kom.

2

Voeg 175 gram boter, 150 gram bruine basterd suiker, 10 gram speculaaskruiden en 1/2 theelepel zout toe.
Kneed dit tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een beetje melk toe.

3

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.

4

Verwarm de oven voor op 175 gram.

5

Rol het deeg uit in een langwerpige lap van 3/4 cm dikte.
Neem 2/3e van het deeg die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de vorm mee te bekleden.

6

Meng het amandelspijs met 1 ei met een mixer tot een gladde massa.
Verdeel de amandelspijs over het deeg in de vorm.

7

Leg de rest van het deeg netjes er overheen.

8

Bestrijk de bovenkant van het gevulde speculaas met losgeklopt ei en versier met amandelen of amandelschaafsels.

9

Bak de speculaas in de oven op 175 gram in ongeveer 40 minuten.

Voedingswaarden

Opdieningen 0