Afdrukopties:

Makkelijk Limoncello taartje of Limoncello tiramisu

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 5 minuten

 3 borrelglaasjes Limoncello
 250 gam mascarpone
 250 gram verse slagroom
 1 pak Lange Vingers
 3 limoenen
 3 el poedersuiker
 Muntblaadjes
1

Haal van 2 limoenen de schilletjes eraf.

2

Pers de 3 limoenen uit.

3

Leg de lange vingers in een schaaltje en besprenkel de Lange Vingers met de helft van de limoensap.

4

Klop vervolgens de mascarpone en de slagroom (dit kan er vloeibaar doorheen) samen met de poedersuiker. Voeg tenslotte de limoensap, 2 glaasjes Limoncello en de schilletjes erbij en klopt dit goed door elkaar.

5

Stort het mengsel op de lange vingers en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.

6

Garneer met een paar blaadjes munt, poedersuiker en druppel er nog een beetje Limoncello overheen.

7

Wil je dit recept ook in wijnglazen maken? Start dan met 3 lange vingers per glas en doe hier voorzichtig een laagje slagroom-mascarpone overheen. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag slagroom-mascarpone.

Laat de de glazen nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met een blaadje munt, scheutje Limoncello en poedersuiker.

Voedingswaarden

Opdieningen 0