Afdrukopties:

Mexicaanse schotel met Tortilla chips

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 300 gram rundergehakt
 150 gram rijst
 1 puntpaprika
 1 ui
 1,5 el tacokruiden
 400 gram tomatenblokjes (bijv. Heinz)
 1 blikje mais
 1/2 rode peper (optioneel)
 salsa (bijv. Taco Saus Hot Tex Mex)
 crème fraîche
1

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

2

Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes net als de rode peper.

3

Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met paprika en de rode peper aan. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4

Voeg de tacokruiden, mais en de tomatenblokjes toe. Laat dit circa 5 minuten zachtjes koken.

5

Serveer de rijst met het gehaktsaus en leg er wat tortillachips bij.
Serveer met salsa en crème fraîche.