Afdrukopties:

Quinoa Sushi rolls

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 150 g Quinoa (bijv. 3 kleuren)
 1 avocado
 1 stuk komkommer
 1 puntpaprika
 1 wortel of kleine worteltjes
 1 bosui
 4 norivellen
 Sesamzaadjes (garnering)
 Wasabi pasta
 Soja saus
Benodigdheden
 Bamboe Sushimatje (optioneel)
 Sushi eetstokjes (optioneel)
1

Kook de Quinoa gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

2

Snijd de avocado door midden en gebruik een 1/2 avocado om te prakken.

3

Laat de quinoa afkoelen en snijd alvast de andere 1/2 avocado, komkommer, paprika, bosui en wortel in dunne reepjes.

4

Mix de quinoa met de geprakte avocado en verdeel 1/4 van dit mengel op 1 norivel. Gebruik een lepel om de quinoa stevig aan te duwen. Houd van alle zijkanten 1 cm over om straks te rollen.

5

Leg wat van de avocado, komkommer en bosui over de hele breedte, net iets onder het midden. Verdeel er ook wat wortelreepjes en paprikareepjes over.

6

Rol de sushi op met eventueel een bamboe sushimatje, druk goed aan en besprenkel het nori vel met een beetje water zodat alles goed blijft plakken.

7

Snijd de sushi met een scherp mes ongeveer 6 sushi rolletjes en maak op deze manier nog 3 rollen. Doop eventueel eerst het mes onder warm water, dat snijdt makkelijker.

8

Besprenkel de sushi met sesamzaadjes en serveer met wasabi en soja saus.

Voedingswaarden

Opdieningen 0