Afdrukopties:

Roze havermout van bietjes

Opbrengsten1 portieTotale tijd12 minuten

 60 ml amandelmelk
 3 el havermout
 2 kleine bietjes (bijv: AH mini rode gekookte bietjes)
 halve banaan
 1 zakje vanillesuiker
 1 el Griekse Yoghurt (optioneel)
 1 el kaneel kruiden
1

Prak een halve banaan met een vork en haal voorzichtig twee bietjes uit de verpakking en snijd deze in kleine stukjes. Je kan de bietjes en banaan uiteraard ook eerst fijnmaken in een keukenmachine.

2

Doe de amandelmelk samen met de banaan en bietjes in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3

Voeg gelijk 3 flinke eetlepels havermout en 1 zakje vanillesuiker bij de amandelmelk.

4

Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt en de havermout mooi roze is! Blijf regelmatig roeren tot de bietjes zacht zijn.

5

Doe de havermout in een mooie kom en garneer met toppings naar keuze. Stukjes banaan, granola of besjes.

6

Persoonlijk vind ik het heerlijk om op het einde 1 eetlepel Griekse Yoghurt erop te doen met lekker veel kaneel.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Opdieningen 0