Afdrukopties:

Sinterklaas cheesecake met kruidnotenbodem

Opbrengsten14 portiesVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 30 minuten

 200 g kruidnoten of Bastognekoeken
 100 g roomboter
 1 kuipje Philadelphia Naturel
 250 g zure room
 100 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 el speculaaskruiden
 5 eieren
 200 g verse of diepvries frambozen
toppings, naar keuze
 fruit (frambozen, aardbeien)
 Sinterklaas strooigoed (kruidnoten en snoepjes)
 Mini chocoladeletters
 witte chocolade -of frambozensaus
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

2

Verkruimel de kruidnoten zo fijn mogelijk in een keukenmachine.

3

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Neem de pan van het vuur en meng de koekjes door de gesmolten boter.

4

Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Bak de bodem gedurende 10 minuten in de oven.

5

Haal de taart uit de oven. Zet de oven nu op 140 graden.

6

Klop de Philadelphia, zure room, suiker, vanillesuiker en speculaaskruiden tot een romige massa.

7

Voeg nu de eieren één voor één erdoor. Als het ei is opgelost in de massa kan je het volgende ei toevoegen, net zo lang tot je alle eieren hebt toegevoegd.

8

Roer in het mengsel de frambozen en kruidnoten en verdeel de vulling gelijkmatig over de kruidnoten-bodem.

9

Tik de cheesecake twee keer fors op het aanrecht om de luchtbubbels te laten verdwijnen. Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven op 140 graden.

10

Zet na een uur de oven uit en laat de cheesecake nog een paar uur afkoelen in de oven (ik deed dit een hele nacht). Als de cheesecake volledig afgekoeld is, zet hem dan nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

11

Versier vlak voor het serveren de cheesecake met verse frambozen, Sinterklaas strooigoed, extra kruidnoten of mini chocoladeletters of een topping naar keuze.

Voedingswaarden

Opdieningen 0