Afdrukopties:

Sinterklaas cupcakes

Opbrengsten8 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten
 150 g bloem
 1 tl bakpoeder
 50 g suiker
 1 eetlepel speculaas kruiden
 1 zakje vanillesuiker
 60 g roomboter, gesmolten
 2 eieren
 125 ml melk
 Pepernoten
 100 g amandelspijs
 geschaafde amandelen
Materialen
 1 Muffinvorm
 8 Cupcake papiertjes
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de cupcake papiertjes in de muffinvorm.

2

Smelt de boter in een steelpannetje en laat deze iets afkoelen.

3

Zeef de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker toe en roer de ingrediënten goed door elkaar.

4

Meng in een andere kom de gesmolten boter, één ei met de melk met een garde door elkaar.

5

Spatel de droge ingrediënten door de natte en meng alles door elkaar tot een beslag.

6

Klop de tweede ei los. Vermeng de amandelspijs met wat losgeklopt ei volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Verkruimel de amandelspijs boven het beslag en spatel het erdoor. Voeg ook 50 gram kruidnootjes toe.

8

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. En bestrooi de bovenkant met nog een beetje pepernoten en geschaafde amandelen.

9

Bak de Sinterklaas muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

10

Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen.

Voedingswaarden

Opdieningen 0