Heerlijk Sinterklaas dessert! Door de stukjes mandarijn blijft het dessert fris en kan je na al het zoet nog heerlijk genieten van deze tiramisu met pepernoten. Met speculaasjes kan ook! En vergeet er geen scheutje likeur doorheen te doen.
Verdeel ongeveer 5 kruidnoten over de bodem van de dessertglazen.
Schil de mandarijnen en snijdt de partjes in kleine stukjes.
Klop nu de verse slagroom op met de vanille suiker. Meng hier vervolgens de mascarpone en de speculaaskruiden doorheen.
Verdeel 1 grote eetlepel van het mascarpone mengsel per glaasje. Zorg dat je netjes werkt en maak het mengsel met de achterkant van een lepel glad.
Doe vervolgens een paar extra kruidnoten in de glaasjes met stukjes mandarijntjes.
Schep een tweede lepel mascarpone mengel in de glaasjes en strooi er een handje kruidnoten overheen. Beleg met de overige mandarijntjes.
Indien je nog stukjes mandarijn heb, maak hier mandarijnensap van en besprenkel de kruidnoten met een eetlepel mandarijnensap. Tip: voeg aan het mandarijnensap een scheutje koffielikeur, Amaretto of Licor 43! Super lekker!
Maak de glaasjes af met een beetje cacao en laat de tiramisu glaasjes een uurtje opstijven in de koelkast.
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Verdeel ongeveer 5 kruidnoten over de bodem van de dessertglazen.
Schil de mandarijnen en snijdt de partjes in kleine stukjes.
Klop nu de verse slagroom op met de vanille suiker. Meng hier vervolgens de mascarpone en de speculaaskruiden doorheen.
Verdeel 1 grote eetlepel van het mascarpone mengsel per glaasje. Zorg dat je netjes werkt en maak het mengsel met de achterkant van een lepel glad.
Doe vervolgens een paar extra kruidnoten in de glaasjes met stukjes mandarijntjes.
Schep een tweede lepel mascarpone mengel in de glaasjes en strooi er een handje kruidnoten overheen. Beleg met de overige mandarijntjes.
Indien je nog stukjes mandarijn heb, maak hier mandarijnensap van en besprenkel de kruidnoten met een eetlepel mandarijnensap. Tip: voeg aan het mandarijnensap een scheutje koffielikeur, Amaretto of Licor 43! Super lekker!
Maak de glaasjes af met een beetje cacao en laat de tiramisu glaasjes een uurtje opstijven in de koelkast.