Afdrukopties:

Slowcooker recept: stoofpeertjes

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 10 minuten

 1 kg Stoofperen
 750 ml appelsientje zwarte bessensap
 2 el suiker
 2 kaneelstokjes
 2 steranijs
 Maizena
1

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten.

2

Zet de peren naast elkaar in de slowcooker en schenk de zwarte bessensap erbij. Doe de suiker, kaneelstokjes en steranijs in de pan en zet de slowcooker 3 uur op low.

3

Kijk na 3 uur hoe het met de peertjes gaat. Wanneer je de peertjes goed kan inprikken met een vork zijn ze goed. Zijn ze nog iets hard dan laat je ze nog even een half uurtje staan en zet de pan eventueel op de hoogste stand.

4

Haal de peertjes uit de pan. Gooi het kaneelstokjes en de kruidnagels weg en laat het sap inkoken in een steelpannetje.

5

Bind de saus met maizena (volg de instructies op de verpakking) tot je een heerlijke stroperige saus hebt.

6

Schenk de saus over de stoofpeertjes heen voor het serveren.

De stoofperen kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Voedingswaarden

Opdieningen 0