Afdrukopties:

Spaghetti met boerenkoolpesto

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 100 gram boerenkool (diepvries)
 1 teentje knoflook
 50 gram walnoten
 3 eetlepels olijfolie
 100 gram geraspte kaas oud (30+)
 250 gram broccoli
 Volkoren Spaghetti
 Peper & Zout
 Sap + geraspte schil van 1/2 citroen
 2 tomaten, in stukjes
1

Laat de boerenkool ontdooien.

2

Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

3

Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.

4

Pureer de helft van de walnoten met een staafmixer of in een keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie, knoflook, boerenkool en de geraspte kaas toe.

5

Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in een pan met water in ca. 8 minuten gaar.

6

Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met peper en zout, de citroensap en geraspte citroenschil.

7

Geniet de spaghetti af en doe terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.

8

Serveer de broccoli en tomaten erbij en strooi de achter gehouden walnoten erover.

Voedingswaarden

Opdieningen 0