Afdrukopties:

Spinazietaart

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

 1 pak bladerdeeg
 750 g diepvries fijngehakte spinazie
 1 ui
 2 eieren
 1 snufje cayennepeper
 150 g geraspte kaas
 200 g ontbijtspek
 2 tomaten
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.

3

Doe de diepvries spinazie in een schaal en laat het ontdooien in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Schep de spinazie vervolgens in een zeef en laat de spinazie zeer goed uitlekken, tot al het vocht eruit is.

4

Snijd ondertussen de ui fijn en fruit de ui in een kleine koekenpan.

5

Vet een ovenschaal of taartvorm in. Bedek deze vervolgens met de bladerdeeg. Bewaar twee plakjes voor de bovenkant en snijd deze alvast in reepjes.

6

Doe de uitgelekte spinazie op de bladerdeeg in de ovenschaal.

7

Kluts de eieren en meng de ui, cayennepeper en kaas erdoorheen. Giet dit mengsel in de ovenschaal.

8

Snijd de ontbijtspek in reepjes en leg de reepjes over de taartvorm heen.

9

Snijd de tomaten in ronde plakjes en verdeel deze over de taart heen.

10

Leg tenslotte deĀ bladerdeegreepjes over de taartvorm heen. Mocht je nog een extra ei hebben, smeer dan met een kwastje eigeel over het bladerdeeg heen.

11

Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.

Voedingswaarden

Opdieningen 0