Pel de uien en snijd ze in halve, dunne ringen.
Smelt een klein klontje boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien en suiker toe.
Bak de uien op laag vuur in ongeveer 30 minuten, tot de ui mooi bruin kleurt en begint te karameliseren. Zorg dat je vuur niet hoog staat en roer de uitjes regelmatig door tot ze zacht zijn.
Pers het teentje knoflook boven de pan en roer nog even door.
Voeg dan de bloem toe en roer deze 1 minuut door de uien. Hierdoor wordt je soep steviger.
Voeg hierna de wijn en bouillon toe. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng de soep aan de kook en laat dit 25 minuten pruttelen.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op grill stand en rooster de stukjes stokbrood met daarop de geraspte kaas.
Serveer de soep met de gegratineerde stokbroodjes in de soep. En voor de kaasliefhebbers, gooi ook lekker wat extra kaas in je soep!
Eet smakelijk!
Opdieningen 4