Afdrukopties:

VEGA: spaghetti bolognese met linzen, spinazie en mozzarella

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 300 g Spaghetti
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 200 g Vegetarisch gehakt (Bijv. Iglo Green Cuisine)
 100 g HAK stazak Linzen
 1 pakje gezeefde tomatensaus (Heinz)
 10 tomaatjes
 200 g zak gewassen Spinazie
 1 stazak Mozzarella mini
 1 handje pijnboompitjes
1

Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd een ui in kleine stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg hier de ui aan toe.
Pers een teentje knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

3

Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de linzen toe en bak dit zachtjes 7 minuten.

4

Roer vervolgens de gezeefde tomatensaus door de saus. En voeg een paar tomaatjes toe.

5

Snijd de mozzarella balletjes door de helft en doe de helft alvast door de saus. Roer ook de spinazie erdoor. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Laat de gekookte pasta uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de bolognesesaus toe en de mozzarella bolletjes. Meng alles goed door elkaar. En serveer met geroosterde pijnboompitjes eventueel nog extra tomaatjes en breng op smaak met verse zwarte peper.

Voedingswaarden

Opdieningen 0