Bak de gehaktballetjes in een pan rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken (ze garen straks verder in de saus) en schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
Bak de rode paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur. Bak de groente net zolang totdat het geslonken is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en voeg 250 ml water en 200 ml slagroom toe.
Voeg tenslotte een eetlepel worcestersaus en een paar druppeltjes tabasco toe.
Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht iets is ingedikt.
Blijft de saus te dun? Je kunt hem binden met een papje van maizena en water.
Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met verse peterselie.
Opdieningen 0