Afdrukopties:

Witlof salade

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 2 stronkjes witlof
 2 gekookte eieren
 1 lente-ui
 1 stengel bleekselderij
 1 appel
 Druiven
 Walnoten of Pecannoten
voor de saus
 2 eetlepels Griekse yoghurt
 2 eetlepels Mayonaise
 ½ citroensap
 1 eetlepel kerriepoeder
 1 tl paprikapoeder
 Vers gemalen zwarte peper en zout
1

Kook allereerst de eieren 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen en snijd ze in stukjes.

2

Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en citroensap in een schaaltje. Voeg een klein beetje kerriepoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe en proef of je dressing goed op smaak is. Voeg eventueel naar wens nog ingrediƫnten toe.

3

Maak de witlof schoon en snijd deze in kleine stukjes en doe dit alvast in een grote saladekom.

4

Snijd vervolgende de bleekselderij en lente-ui heel fijn. De appel mag je in kleine blokjes snijden en halveer de druiven. Voeg dit in de kom bij de witlof.

5

Voeg een handje noten toe.

6

Voeg tenslotte de eieren en dressing hier aan toe en meng goed door elkaar heen.