Snelle lasagne met ham en salami

IMG_3094Dit gerecht is super lekker door de plakjes ham en salami die ik tussen de laagjes lasagne doe. Ik noem het een snelle lasagne omdat het snel in elkaar gezet is. Het moet helaas nog wel 45 minuten in de oven. Sneller kan dat helaas niet want anders worden de lasagnebladen niet gaar, of je moet kiezen voor verse lasagnebladen.

Het gerecht is ook snel doordat ik zakjes gebruik! Normaal ben ik hier nooit van maar een zakje soepgroente moet nog wel kunnen! Om extra tijd te winnen heb ik dit keer ook gekozen om niet de Bechamelsaus zelf te maken. Maar voor dit gerecht maakt het helemaal niet uit natuurlijk hoe je de Bechamelsaus maak. Het gaat mij meer om de tip van de ham en salami die ik er tussen doe. Super lekker! 

Snelle lasagne met ham en salami

15 minuten – 45 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram (verse) lasagnebladen
  • 500 ml gezeefde tomatensaus (Heinz)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 125 gram fijne soepgroente
  • 1 scheutje Ketjap
  • 1 zakje Bechamelsaus
  • 500 ml melk
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 4 plakjes salami
  • 4 plakjes ham
  • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg hier de ui aan toe.
  4. Pers een teentje knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit gaar.
  6. Voeg het zakje soepgroente toe en bak dit een paar minuten mee.
  7. Roer er tenslotte de gezeefde tomatensaus door samen met een scheutje Ketjap. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Maak tussendoor de bechamelsaus met de melk.
  9. Snijd de mozzarella in plakjes.
  10. Begin nu met het vullen van een ingevette ovenschaal: eerst een laagje bechamelsaus, vervolgens lasagnebladen, plakjes salami, tomatensaus, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, lasagnebladen, bechamelsaus, plakjes ham, tomatensaus, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, lasagnebladen, tomatensaus, 1 eetlepel Parmezaanse kaas en eindig met de plakjes mozzarella bovenop.
  11. Zet de lasagne Bolognese in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.
(Visited 296 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.