noodles

Tegenwoordig hoor ik veel andere foodbloggers over Soba noodles. Ik had geen idee wat voor noodles dit zijn, maar de nieuwsgierige ik wil het dan wel graag proeven zodat ik erover mee kan praten. De Soba noodles (officiële naam: Hakubaku Japanese biologische soba noodles) komen uit Japan en zijn oa. te koop bij de Albert Heijn en behoorlijk prijzig. Normaal kocht ik de goedkoopste noodles die ik zag liggen maar nu moest ik 2,39 euro afrekenen. Dit moeten wel hele goed noodles zijn…

En dat zijn ze ook! Ze zijn echt heerlijk! Ik raad ze dan ook iedereen aan. Naast dat ze zo lekker zijn, zijn deze Soba noodles ook super gezond. Ze bestaan namelijk niet alleen uit tarwemeel maar zijn gemaakt in combinatie met boekweitmeel en zijn daarom extra rijk aan mineralen en eiwitten. Ze zien eruit als dunne spaghetti en hebben een stevige bite. Verder vond ik de portieverpakkingen ook erg handig!

Ik heb dit wokrecept even snel gemaakt met ingrediënten die ik toevallig nog in huis had. Maar het was zo lekker dat ik dit recept graag met jullie deel op mijn blog.

Laat je het mij weten als je ook de Soba noodles hebt geproefd?

ps. ik gebruik altijd kippendijen want dit is veel malser dan gewone kipfilet (en is nog goedkoper ook!).

Soba noodles met kip en spinazie

15 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 180 gram Soba noodles
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 mespunt gemberpoeder (of 2 cm geraspte gemberwortel)
  • 200 gram kippendijen, in stukjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram versie spinazie, panklaar, iets kleiner gescheurd
  • 75 gram taugé

Bereidingswijze

1. Kook de Soba noodles 4 minuten in ruim kokend water (geen zout of olie nodig). Giet af en spoel goed af met koud water. Giet vervolgens nog een keer af.

2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de peper, knoflook, ui en gember.

3. Voeg kipfilet en ketjap toe en bak de kip gaar.

4. Schep de spinazie en taugé erdoor en roerbak 2-3 minuten.

5. Maak de borden op met de Soba noodles en de roerbak. Je mag het ook allemaal door elkaar heen husselen in de wok of hapjespan.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.