Spaghetti met yoghurt, spekjes en noten

IMG_5327Toen ik nog een klein meisje was deze pasta met yoghurt, spekjes en noten mijn favoriet. Je zal nu vast denken… ‘huh met yoghurt?’ Maar ik zal je zeggen: ja, yoghurt door de spaghetti is super lekker! En de combinatie van de ingrediënten smaken heerlijk bij elkaar waardoor dit een heerlijk receptje is.

Spaghetti met yoghurt, spekjes & noten

25 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram blokjes ontbijtspek
  • 150 gram cashewnoten
  • 1 dunne prei
  • 2 eieren
  • 100 ml yoghurt
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 gram geraspte kaas
  • Peterselie

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti in ruimkokend water beetgaar.

2. Maak intussen de prei schoon en snijd het in smalle ringetjes.

3. Verhit de olijfolie en bak de ontbijtspek knapperig.

4. Hak ondertussen de cashewnoten grof en bak ze 1 minuut mee met het spek.

5. Schep de spekjes & noten uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.

6. Bak nu de prei in de achtergebleven olie 2 minuten.

7. Klop de eieren los in een mengkom en meng de yoghurt, cayennepeper en kaas er doorheen.

8. Laat de spaghetti goed uitlekken.

9. Meng de prei, spekjes & noten en yoghurtsaus goed door de spaghetti.

10. Strooi de peterselie erover. Direct serveren.

 

 

(Visited 104 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.