IMG_2302

Stoofpeertjes horen bij de herfst! Zeker nu mijn perenboom vol hangt moet ik ze regelmatig maken. Ze smaken namelijk heerlijk als bijgerecht bij aardappeltjes en een stukje vlees. Maar je kan ze ook goed gebruiken door een taart, cake, dessert of havermout.

Aangezien ik zwanger ben en geen alcohol drink ben ik opzoek gegaan naar een recept zonder alcohol en dat is gelukt! Ook kan ik door de zwarte bessensap het gerecht gelijk suikervrij maken. Hierdoor zijn deze peertjes ook zeer geschikt voor kindjes.

Stoofpeertjes, suikervrij en zonder alcohol

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofperen
  • 1 fles (750ml) zwarte bessensap (check goed of het 100% puur sap is, zonder toegevoegde suikers)
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels

Optioneel

  • 50 gram (kokosbloesem)suiker

Bereidingswijze

1. Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet ze naast elkaar in een grote soeppan en schenk het zwarte bessensap erbij. Doe een kaneelstokje en 4 kruidnagels in de pan en vul aan met water totdat de peertjes net onder staan. Mocht je van zoet houden kan je nu ook het suiker toevoegen. Het zwarte bessensap is ook lichtzoet waardoor je suiker uit het recept kunt weglaten.

2. Breng de peertjes aan de kook en zet daarna het vuur zachtjes. Laat de peertjes nu minimaal 2 uur zachtjes pruttelen totdat ze zacht zijn en mooi rood.

3. Laat de peertjes volledig afkoelen in het vocht.

4. Haal de peertjes uit de pan. Gooi het kaneelstokjes en de kruidnagels weg en laat het sap inkoken. Schenk dit over de peertjes heen voor het serveren.

De stoofperen kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

(Visited 200 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Slowcooker recept: stoofpeertjes – Culi WE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.