Ken je ze nog van vroeger? Wentelteefjes blijven altijd lekker.
Ik maak ze soms als ik oud brood over heb. Dat is wel een groot nadeel van het gezonde brood dat ik koop, het is zo snel oud. Logisch, want er zit nu geen troep in om het langer vers te houden zoals het brood in de supermarkt. Je kan het droge brood altijd in de oven opwarmen, roosteren, tosti’s er van maken of wentelteefjes!
Wentelteefjes zijn makkelijk om te maken en dit recept is zelfs zonder suiker én zonder zuivel. Dat wordt een lekker ontbijt, brunch of lunch!
Suikervrije wentelteefjes
15 minuten – 8 sneetjes brood
Ingrediënten
- 8 sneetjes biologisch witbrood
- 300 ml amandelmelk of sojamelk
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- roomboter om in te bakken
- 1 bakje aardbeien
- voor erbij: biologische honing, agavesiroop of kokosrasp
Bereidingswijze
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.
- Breek de eieren in een mengkom en voeg de amandelmelk samen met de kaneel toe. Kluts dit met een vork goed door elkaar.
- Wentel een snee brood in het eimengsel. Druk erop, zodat het veel opneemt en keer het tot alles goed bedekt is.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan.
- Haal het brood uit de kom en laat het even uitlekken. Leg het dan voorzichtig in de pan. Bak het 2-3 minuten per kant, tot het brood goudbruin en gaar is. Keer het met een spatel. Leg intussen een andere snee brood in het ei, zodat het kan trekken.
- Leg het brood op een bord. Bak alle sneetjes op dezelfde manier.
- Doe de aardbeien en honing over de wentelteefjes en ze zijn klaar om gegeten te worden.
Hallo Maaike,
Ik ben via iemand op uw site gekomen.
Ik heb zelf lactose- intolerantie, ik mag dus ook geen roomboter en Griekse yoghurt enz. heb je alternatieven voor mij?
Het ziet er namelijk zo lekker en gezond uit!
Hartelijke groeten,
Judith