taco1

Een paar maanden geleden ontdekte ik in de supermarkt de mooie blikjes specerijen van sterrenkok Jonnie Boer! Die moeten wel goed zijn, want als er iemand verstand heeft van lekkere smaken is Jonnie Boer het wel! Alleen de 15 smaken waren wel typisch, wat moest ik bijvoorbeeld met Picadillo maken?

Na wat speurwerk op internet ontdekte ik dit heerlijke recept. Glutenvrij, suikervrij, met bonen en avocado. Super gezond! En die biefstukreepjes smaken echt heerlijk met de Picadillo kruiden. Inmiddels al meerdere malen gemaakt. Als variatie kan je het ook met wraps maken.

Taco’s met pittige biefreepjes en zwarte bonen

20 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el picadillo (specerijenmelange, blikje 75g, Euroma Original spice by Jonnie Boer)
  • 3 el olijfolie
  • 2 biefstukken
  • 2 puntpaprika’s
  • 400 g zwarte bonen (blik)
  • 1 eetrijpe avocado
  • 12 tacoschelpen
  • 100 g ijsbergsla
  • 125 ml crème fraîche
  • verse koriander
  • tabasco

Bereidingswijze

1. Meng ¾ van de picadillo met ⅓ van de olie en wrijf hiermee de biefstukken in. Snijd de paprika’s in ringen. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.

2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

3. Bak ondertussen in het achtergebleven bakvet de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Voeg eventueel peper en zout toe.

4. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes.

6. Vul de tacoschelpen met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en crème fraîche.

Serveer met tabasco en verse koriander!

taco2

(Visited 20 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.