Deze tiramisu heb ik onlangs op een mooie zomer dag gemaakt van rabarber die ik van een collega uit zijn moestuin heb gekregen.
Deze tiramisu heb ik onlangs op een mooie zomer dag gemaakt van rabarber die ik van een collega uit zijn moestuin heb gekregen. Ik had al weken zin in tiramisu, waardoor ik dit lekkere toetje heb bedacht. Ik had ook nog verse aardbeien in huis waardoor ik er een zomerse rabarber en aardbeien tiramisu van heb gemaakt!
Deze tiramisu is door de yoghurt, kwark en fruit niet zo zwaar en kan je heerlijk nog na een maaltijd eten. Wij aten dit na een BBQ en dit was een perfecte afsluiter van een gezellige avond met familie in de tuin!
Was de rabarber, schil de stengels en snijd het in kleine stukjes.
Doe de stukjes rabarber, water, suiker en de zaadjes van het vanillestokje in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat de rabarber 10 minuten pruttelen. Zet het pannetje opzij en laat dit goed afkoelen.
Klop de vanilleyoghurt en kwark met de sinaasappelrasp tot een smeuïge massa.
Maak de gardes goed schoon. Klop in een aparte kom de slagroom samen met een zakje vanillesuiker en klop de slagroom stijf. Houd er rekening mee dat je de slagroom voor de tiramisu niet te stijf opklopt.
Spatel de slagroom door het kwark-mengsel.
Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg ze naast elkaar in een kleine ovenschaal.
Verdeel de helft van het rabarbermengsel gelijkmatig over de langevingers-bodem. Verdeel daarop de helft van de aardbeien in plakjes.
Verdeel de romige kwark over de aardbeien. Strijk het geheel glad met de spatel.
Herhaal nog een laag en eindig met de romige kwark. Leg hierop de laatste aardbeien netjes in plakjes gesneden.
Laat de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de rabarber, schil de stengels en snijd het in kleine stukjes.
Doe de stukjes rabarber, water, suiker en de zaadjes van het vanillestokje in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat de rabarber 10 minuten pruttelen. Zet het pannetje opzij en laat dit goed afkoelen.
Klop de vanilleyoghurt en kwark met de sinaasappelrasp tot een smeuïge massa.
Maak de gardes goed schoon. Klop in een aparte kom de slagroom samen met een zakje vanillesuiker en klop de slagroom stijf. Houd er rekening mee dat je de slagroom voor de tiramisu niet te stijf opklopt.
Spatel de slagroom door het kwark-mengsel.
Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg ze naast elkaar in een kleine ovenschaal.
Verdeel de helft van het rabarbermengsel gelijkmatig over de langevingers-bodem. Verdeel daarop de helft van de aardbeien in plakjes.
Verdeel de romige kwark over de aardbeien. Strijk het geheel glad met de spatel.
Herhaal nog een laag en eindig met de romige kwark. Leg hierop de laatste aardbeien netjes in plakjes gesneden.
Laat de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Eet smakelijk!