Verse soep is altijd een succes thuis, zo ook deze uiensoep. De uien worden namelijk heerlijk zoet omdat je ze karameliseerd. Het kost weinig tijd en als je het helemaal makkelijk wilt houden kan je ook voorgesneden uienringen kopen. Bij uiensoep hoort een gegratineerd stokbroodje en gesmolten kaas, dus die gingen ook de soepkom in. Ook de kindjes vonden het heerlijk. Ik had er nog wat extra kaasbroodjes bij gedaan en zo heb je een heerlijke warme maaltijd.

AuteurMaaikeCategory,

Verse soep is altijd een succes thuis, zo ook deze uiensoep. De uien worden namelijk heerlijk zoet omdat je ze karameliseerd. Het kost weinig tijd en als je het helemaal makkelijk wilt houden kan je ook voorgesneden uienringen kopen. Bij uiensoep hoort een gegratineerd stokbroodje en gesmolten kaas, dus die gingen ook de soepkom in. Ook de kindjes vonden het heerlijk. Ik had er nog wat extra kaasbroodjes bij gedaan en zo heb je een heerlijke warme maaltijd.

Porties4 Servings
Voorbereiding15 minsKooktijd1 hrTotale tijd1 hr 15 mins

 1 kilo uien (maakt niet uit welke
 15 gram roomboter
 2 eetlepels bruine basterdsuiker
 1 laurierblaadje
 1 teentje knoflook uitgeperst
 150 ml rode of witte wijn
 1,50 liter bouillon (gemaakt van 3 soepblokjes, bijv. runderbouillon of groente)
 1 eetlepel bloem
 zout en peper
 stokbrood en geraspte kaas (bijv. gruyère)

1

Pel de uien en snijd ze in halve, dunne ringen.

2

Smelt een klein klontje boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien en suiker toe.

3

Bak de uien op laag vuur in ongeveer 30 minuten, tot de ui mooi bruin kleurt en begint te karameliseren. Zorg dat je vuur niet hoog staat en roer de uitjes regelmatig door tot ze zacht zijn.

4

Pers het teentje knoflook boven de pan en roer nog even door.

5

Voeg dan de bloem toe en roer deze 1 minuut door de uien. Hierdoor wordt je soep steviger.

6

Voeg hierna de wijn en bouillon toe. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng de soep aan de kook en laat dit 25 minuten pruttelen.

7

Breng de soep op smaak met peper en zout.

8

Verwarm de oven op grill stand en rooster de stukjes stokbrood met daarop de geraspte kaas.

9

Serveer de soep met de gegratineerde stokbroodjes in de soep. En voor de kaasliefhebbers, gooi ook lekker wat extra kaas in je soep!

Eet smakelijk!

Ingredients

 1 kilo uien (maakt niet uit welke
 15 gram roomboter
 2 eetlepels bruine basterdsuiker
 1 laurierblaadje
 1 teentje knoflook uitgeperst
 150 ml rode of witte wijn
 1,50 liter bouillon (gemaakt van 3 soepblokjes, bijv. runderbouillon of groente)
 1 eetlepel bloem
 zout en peper
 stokbrood en geraspte kaas (bijv. gruyère)

Directions

1

Pel de uien en snijd ze in halve, dunne ringen.

2

Smelt een klein klontje boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien en suiker toe.

3

Bak de uien op laag vuur in ongeveer 30 minuten, tot de ui mooi bruin kleurt en begint te karameliseren. Zorg dat je vuur niet hoog staat en roer de uitjes regelmatig door tot ze zacht zijn.

4

Pers het teentje knoflook boven de pan en roer nog even door.

5

Voeg dan de bloem toe en roer deze 1 minuut door de uien. Hierdoor wordt je soep steviger.

6

Voeg hierna de wijn en bouillon toe. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng de soep aan de kook en laat dit 25 minuten pruttelen.

7

Breng de soep op smaak met peper en zout.

8

Verwarm de oven op grill stand en rooster de stukjes stokbrood met daarop de geraspte kaas.

9

Serveer de soep met de gegratineerde stokbroodjes in de soep. En voor de kaasliefhebbers, gooi ook lekker wat extra kaas in je soep!

Eet smakelijk!

Uiensoep met gegratineerde stokbroodjes
(Visited 106 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.