Ik probeer 1x in de week vegetarisch te eten vooral in de herfst met pompoen lukt mij dit prima! Dit recept maak ik al een aantal jaar en heb ik ooit als tip van een vriendinnetje gekregen. Heerlijk deze smaken bij elkaar en daarnaast houd ik van geroosterde pompoenpitten en feta. Daarom ook leuk om hier eens een vega recept te delen.

Mocht je denken; risotto.... veelste te moeilijk voor mij?! Dan moet je het toch eens proberen. Het is juist super makkelijk. Ik deel gelijk wel mijn tip: Blijf in de keuken en blijf de risotto roeren. Ga niet tussendoor andere dingen doen.

Opbrengsten4 porties
Totale tijd25 minuten

 800 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 2 sjalotjes
 2 teentjes knoflook
 1 flespompoen
 300 gram risottorijst
 100 ml witte wijn
 200 gram feta
 150 gram verse spinazie (gewassen)
 100 gram pompoenpitten
 olijfolie
 peper en zout

1

Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook. Indien aan de kook, zet het vuur op de laagste stand.

2

Pel en snipper de sjalotjes en knoflook fijn.

3

Was de flespompoen, verwijder de zaadlijsten en de schil en snijd de
flespompoen in blokjes.

4

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de blokjes pompoen toe en bak circa 4 minuten mee.

5

Voeg de risottorijst toe en bak deze in circa 2 minuten glazig. Blijf tussendoor roeren.

6

Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.

7

Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.

8

Verbrokkel de feta.

9

Roer de feta en de gewassen spinazie door de risotto.

10

Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper en zout.

11

Verwarm tenslotte in een koekenpan de pompoenpitten in circa 2 minuten. Strooi deze over de spinazie-pompoenrisotto heen.

Ingrediënten

 800 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 2 sjalotjes
 2 teentjes knoflook
 1 flespompoen
 300 gram risottorijst
 100 ml witte wijn
 200 gram feta
 150 gram verse spinazie (gewassen)
 100 gram pompoenpitten
 olijfolie
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook. Indien aan de kook, zet het vuur op de laagste stand.

2

Pel en snipper de sjalotjes en knoflook fijn.

3

Was de flespompoen, verwijder de zaadlijsten en de schil en snijd de
flespompoen in blokjes.

4

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de blokjes pompoen toe en bak circa 4 minuten mee.

5

Voeg de risottorijst toe en bak deze in circa 2 minuten glazig. Blijf tussendoor roeren.

6

Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.

7

Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.

8

Verbrokkel de feta.

9

Roer de feta en de gewassen spinazie door de risotto.

10

Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper en zout.

11

Verwarm tenslotte in een koekenpan de pompoenpitten in circa 2 minuten. Strooi deze over de spinazie-pompoenrisotto heen.

Pompoenrisotto met feta en spinazie
(Visited 799 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.